Дешавања

 

Главни догађај на Ади Међици је у јулу- прослава годишњице Удружења.  Људи посећују острво целе године, независно од годишњег доба, па се тако током  целе године организују различита дешавања.

Најаве свих догађаја можете погледати испод.

9.07.2017.

  1. Међународни пливачки маратон ”Ада Међица”

С поносом вас обавештавамо да ће се у Београду 09. јула 2017. године у оквиру прославе 55. рођендана Удружења љубитеља Саве и Дунава- ’’Ада Међица’’ одржати 2. Међународни пливачки маратон. Маратон је и званично регистрован у Савезу за даљинско пливање Србије и уведен је у међународни календар такмичења. Такмичење ће се одржати на Сави и пливаће се око Аде Међице, у мешовитој мушкој и женској категорији. Ово такмичење је јединствено по томе што је једини маратон који се плива и узводно и низводно.

Прошлогодишњи, први Међународни пливачки маратон “Ада Међица” успешно је одржан 17. јула 2016. године, уз велики број пријављених такмичара из земље и иностранства. Маратон су подржали истакнути спортисти и спортски радници међу којима су Нађа Хигл, Ђорђе Вишацки, Жарко Чабаркапа, Милојко Пантић и многи други. Тамичење је оцењено као до сада најбоље организован маратон у оквиру SRB OPEN WATER COUP-a 2016.